De første 100 dage

100 days. Foto: Pixabay.com
De første 100 dage. Foto: Pixabay.com

I dag kan Legal Travel Beagle fejre sin første opnåede milepæl: De første 100 dage. Og hvordan er det så gået?

Det er måske ikke gået helt som forventet, men det går bestemt i den rigtige retning. Jeg har måttet sande, at alt tager tid og at resultaterne ikke kommer af sig selv og uden hårdt arbejde.

Det er erkendelsen om, at det gælder om at have en klar vision om, hvor virksomheden skal hen – og hvordan den kommer derhen. Og ikke mindst handler det om virksomhedens hvorfor!

Beslutningen om hvorfor!

For lidt mere end 100 dage siden, tog jeg én af de vigtigste beslutninger i mit liv. Beslutningen om at blive iværksætter. Med alt, hvad det nu indebærer. En beslutning om, at kunne bidrage til samfundet og verdenen med min uvurderlige viden og erfaring. En beslutning om, ikke længere at betragte mig selv som en uudnyttet ressource. En beslutning om, at udnytte mit fulde potentiale – og mere til. En beslutning om, at vise hvem jeg er og hvad jeg vil. En beslutning om, at hjælpe andre og gøre det, jeg er bedst til.

Og det vigtigste har i den grad været, at jeg overhovedet fik taget beslutningen om iværksættelsen af min virksomhed og mine visioner. Men for at kunne føre beslutninger ud i livet, kræver det først og fremmest aktion. Ingenting sker af sig selv. Kunne jeg have siddet med det hele derhjemme og fået de nødvendige input til det at være selvstændig og drive en professionel virksomhed? Nej! Beslutningen om at rykke ind i mit eget kontor i et lokalt kontorfællesskab, har været altafgørende for virksomhedens drift og overlevelse. Her er der masser af andre fagfolk at sparre med – og nye mulige kunder, investorer og samarbejdspartnere. Og så ligger mit kontor kun 15 km væk fra min bopæl, hvilket gør at jeg slipper for stress og køtrafik både frem og tilbage.

Kunderne?

Ingen virksomhed uden kunder. Egentlig har en lille håndfuld kunder været der igennem noget tid, men sagerne trækker i langdrag hos forskellige parter og det gør det svært at drive en forretning i praksis. Især når indtjeningen afhænger af sagens behandlingstid. Derfor må der nytænkning til, så andre dele af forretningsplanen kommer til live og kan føres ud i livet. Så det arbejdes der på og så skulle kunderne gerne begynde at komme af sig selv. Det handler om god kvalitet i rådgivningsydelsen, en fornuftig markedsføringsstrategi – og en stor portion tålmodighed, for det hele sker ikke på én gang.

Hvor skal vi hen du?

De første 100 dage har lært mig meget omkring min virksomhed i praksis. Jeg har godt styr på det grundlæggende i forretningsførelsen, men jeg har bestemt meget at lære endnu. Man skal kravle, før man kan gå og her i den spæde opstartsfase tager virksomheden stadig de første babyskridt ud i den store verden. Fokus er ikke på selve destinationen, men på rejsen derhen.

Jeg kan med stolthed se tilbage på de første 100 dage, hvor jeg er kommet godt fra start. Nu handler det om, at holde fast og at holde fokus på det næste mål: De næste 100 dage!

  • Tak fordi du læste med!

Lene Marie Seitzberg

Lene Marie Seitzberg er jurist (Cand.Jur.) fra Aalborg Universitet i 2014 med speciale i flypassagerers rettigheder. Lene Marie elsker at rejse, hvad enten det er for sig selv eller sammen med familie og venner. Lene Marie har også en BA-grad i Erhvervssprog i engelsk og tysk i 2003 fra Syddansk Universitet.

Skriv et svar