You are currently viewing Er du blevet forhindret i at komme på ferie og har du en ikke-refundérbar billet?

Er du blevet forhindret i at komme på ferie og har du en ikke-refundérbar billet?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du kender det sikkert godt: Du har købt drømmerejsen og glæder dig til at komme afsted på ferien. Men pludselig bliver du forhindret og nu står du med en flybillet og en hotelreservation, der ikke kan refunderes. Og hvad gør du så? Det kan virksomheden SpareFare hjælpe med.

På online-platformen www.sparefare.net, kan du gratis sælge og købe urefundérbare flybilletter og hotelreservationer. Servicen muliggør, at du kan hente nogle af de mange penge ind, som ellers ville være gået tabt ved en mistet ferie.

Sådan sælger du din hotelbooking:

Mange hoteller tillader, at deres gæster må ændre navn på selve værelsesreservationen. Typisk vil der ikke være noget gebyr for navneændringen, så et telefonopkald til hotellets reception kan være nok til at kunne bekræfte ændringen. Så hvis du har en hotelbooking du ikke kan bruge, kan du sælge den videre til en anden og få enten alle eller nogle af de penge retur, som du har betalt.  

Sådan sælger du din urefundérbare flybillet:

Du kan flytte din flybillet over i et andet navn, hvis flyselskabet tillader dig at ændre navn på reservationen / billetten. Der vil oftest være et gebyr for navneændringen og dette gebyr kan variere fra flyselskab til flyselskab.

Mange lavprisselskaber tilbyder navneændring som en del af deres officielle politik, men der kan dog være nogle få undtagelser, som f.eks. hos indenrigs / regionale flyselskaber. Selve navneændringen forudsætter som regel ikke køb af en speciel flybillet, men dog kan der være tale om betaling af et navneændringsgebyr. Læs gerne købsvilkårene igennem og kontakt gerne flyselskabet, for at høre om navneændringen kan lade sig gøre.

Sådan finder du ud af, om flyselskabet tillader navneændring:

På internet søgemaskiner kan du prøve at søge efter ordene ”flyselskab + navneændring” (eller på engelsk: airline name + name change fee). Denne søgning skulle give dig de bedste resultater, men hvis du synes at søgeresultaterne er forvirrende, kan du altid prøve at kontakte Kundeservice hos flyselskabet. Alternativt kan du på www.sparefare.net finde en liste over de fleste af de flyselskaber, der accepterer navneændringer.

Hjemrejse flybilletter:

Hvis du sælger en hjemrejsebillet, vil du som regel være tvunget til at sælge bade ud- og hjemrejsen samlet. Dette er specielt vigtigt, hvis både ud- og hjemrejsen er på den samme booking og flyselskaberne tillader dig således kun at foretage navneændring for hele rejsen og ikke kun dele heraf. Hvis du allerede har benyttet udrejsebilletten, er det langt fra sandsynligt, at flyselskabet tillader en navneændring på hjemrejsebilletten. Igen vil det være relevant at læse flyselskabets vilkår og betingelser igennem og ellers kan flyselskabets Kundeservice kontaktes.

Skift af dato og destination for flyrejsen:

Det er værd at vide, at mange flyselskaber tillader dig at skifte både dato og destinationer. Hvis du slet ikke har mulighed for at flyve, men du kan finde en køber som kan rejse på andre tidspunkter, kan du også skifte datoer her. Dog vil flyselskaberne typisk tage et gebyr for dette og det kan derfor være en god idé, at sætte sig grundigt ind i flyselskabets politik på området.

Betaling af prisdifference ved skift af rejsedatoer og destinationer:

Hvis du skifter navn, dato og / eller destination, vil nogle flyselskaber kræve, at du betaler differencen mellem den pris du betalte ved booking, og den pris du betaler ved ændringstidspunktet. Hvis du på forhånd ved, at du vil skifte både fly, destination, navn og dato, skal du skifte det hele samtidigt, så du undgår at betale flere ændringsgebyrer.

Hvis du ønsker at sælge flybilletter og hotelbookinger:

Gå ind på siden www.SpareFare.net. Her kan man gratis sætte sine flybilletter og hotelbookinger til salg. Interesserede købere kan komme med et tilbud, som sælgeren enten kan acceptere eller afslå. Servicen er gratis at bruge og siden tilbyder at beskytte både sælgere og købere mod svindel.

SpareFare fungerer som mellemled mellem sælger og køber, så risikoen for svindel elimineres. Svindel kan begås fra både sælgerens og køberens side og handlen kan være forbundet med en høj risiko. Dette arbejder SpareFare med at undgå. Sælgeren af rejsen skal selv betale for navneændringen, men kun efter at SpareFare har bekræftet at de har pengene fra sælgeren. Dette beskytter sælgeren. SpareFare sender først penge til sælgeren, når sælgeren ikke er i stand til at lave yderligere ændringer til booking reservationen. I mange tilfælde vil dette først være efter at rejsen er foretaget. På den måde er købere beskyttet mod svindel fra sælgerens side. Sælgeren har ingen interesse i at sælge flyreservationen til en anden, fordi sælgeren vil være nødt til at betale for navneændringen 2 gange og derfor vil sælgeren ikke modtage nogen betaling fra SpareFare.

Lene Marie Seitzberg

Lene Marie Seitzberg er jurist (Cand.Jur.) fra Aalborg Universitet i 2014 med speciale i flypassagerers rettigheder. Lene Marie elsker at rejse, hvad enten det er for sig selv eller sammen med familie og venner. Lene Marie har også en BA-grad i Erhvervssprog i engelsk og tysk i 2003 fra Syddansk Universitet.

Skriv et svar